Prins of Persia 2

Vertaald uit het Engels door: Louis Koot

Algemene Tips:

  1. Om een vuurbal te vuren, druk je op 0, niet op 2.
  2. Je kan losliggende tegels naar beneden laten vallen, door vlak voor zo'n tegel op en neer te gaan springen. Sta je ONDER een vallende tegel, ga dan in de kruipligging zodat de tegel OP JE RUG valt. Zo loop je dan de minste schade op.
  3. Killing Heads: Deze staan, meestal, vlak je voor je stil voor ongeveer een halve seconde. Raak ze dan snel gedurende deze pauze en herhaal dit meerdere malen. Hier geld dus wel: Oefening baard kunst.
  4. Killing Snakes: Niet denken, meteen toeslaan, je hebt een lange arm….
  5. Killing Shadows: Om een schaduw te bevechten moet je zelf een schaduw zijn.
  6. Killing Fighters van wat voor soort dan ook: De beste strategie hier voor is om naar een punt te gaan waar je zwaard net raakt, doe dan een "block-Strike" zonder pauze. Het beschermt je tegen zijn slagen en laat jou dan een aanval doen waar hij geen verdediging tegen heeft (ik weet het niet hoor).
  7. Is de tegenstand te groot, wel je kunt altijd je zwaard opbergen en weg RENNEN!
  8. Potions: er zijn verschillende soorten potions. Je hebt de Major Health potions: blauw, en deze herstellen al je strength bottles en geven je een nieuwe. Minor Health potions: ook Blauw, maar deze vullen steeds maar 1 van je flesjes of doen helemaal niks als je nog volledig op krachten bent. Poisons: Legen één van je strenght bottles. Weird potions: Groen, deze doen erg onverwachte dingen.

Level 1: Geen Major Potions in dit level:

Dood de twee mannen, ga links naar het volgende scherm, dood nogmaals 2 bewakers en ga weer links naar het volgende scherm. Neem een Running Jump naar het volgende gebouw, blijf rennen en spring verder naar het volgende gebouw. Draai snel om, trek je zwaard en rijg er de volgende 3 kerels aan, welke van rechts op je af komen. Draai om, hou je zwaard gereed en ga verder, links, naar het volgende scherm. Dood weer 2 mannen, berg je zwaard dan op en klim een level omhoog en ga dan naar links. Doe een Running Jump naar het volgende gebouw en klim langs de linkerzijde naar beneden (Hanging Drop). Spring van de richel (1 level) en ren naar , jouw, links over de pier. Als je vlak bij het einde van de pier komt, druk je op je Jump key en druk je op je Shift toets (dus Spring+Shift). Je land dan nog net op het nippertje op het al vertrekkende schip.

Level 2: Geen Major Potions:

Ga links, net naar het einde van het drijfzand. Er verschijnen nu drijvende stukjes en deze zinken weer weg als je er op gaat staan. Één ervan heeft een patroon/tekening welke hetzelfde is als het patroon/tekening op de muur. STAP NIET OP DEZE TEGEL maar wel op ALLE ANDERE. DE muur aan de overzijde zal dan open gaan.

Level 3: 2 Major Potions.

Er zijn een paar manieren om door dit level heen te komen. Je kan gaan voor de 2 potions of je kan er door zonder dat je moeite doet voor deze 2 potions.

We gaan voor de potions: Ga rechts, en ga 3 levels naar beneden. Om bij de 1e potion te geraken moet je dan over de valkuil met de spikes heen springen, ga dan door de deur en pak de potion. Druk op de switch aan de overzijde om de deur weer te openen, spring terug over de valkuil. Ga rechts, spring over de 3 Pijlvallen, stap op de vloer switch, val 1 level naar beneden en spring dan onmiddellijk naar links als de deur open gaat. Ga rechts, activeer weer een vloer switch en val nog een level naar beneden. Hier kun je dan 2 kanten op:

A: Om bij de 2e potion te komen ga je nu links naar de rand. Hang-Drop naar beneden (Shift ingedrukt houden). Pak de Major Potion van de richel. Verder naar beneden. Bevecht het skelet tot ie het loodje legt, activeer de vloer switch en ren naar links door de deur. Ga verder omhoog en naar links. Uiteindelijk kom je bij een volgende stenen deur. Ga naar de richel, aan de overzijde van de kloof, spring zodanig dat je land op de switch en ga dan zo dicht als je kan tot bij de deur. Als deze ongeveer op nekhoogte is, spring er door en ren ren ren naar de volgende kloof. Spring erover met SHIFT ingedrukt, trek jezelf omhoog en spring door de deur VOORDAT deze weer sluit. Ga dan door de hoofddeur naar buiten.

B: Wil je geen moeite doen om de 2e potion te bemachtigen: Ga naar rechts tot aan de rand. Onderweg laat je 2 vloertegel naar beneden vallen en één daarvan zal op een switch vallen. Hierdoor zal er een deur open gaan en deze zal ook permanent open blijven. Bij de rand doe je een Hang-Drop naar beneden en ga je rechts naar het einde en dan omhoog 1 level, links tot dat je de hoofd switch hebt geactiveerd en dan ga je gedeeltelijk dezelfde weg terug naar die open staande deur en hierdoor verlaat je dan dit level.

Level 4:

Makkelijkste manier door dit level, maar dan geen potions: Ren rechts naar de rand. Hangdrop naar beneden, drink de groene potion en spring dan meteen van de richel…..de groene potion zorgt ervoor dat naar beneden zal "zweven". Ren helemaal naar rechts, ga 1 level omhoog en activeer de switch, rechts maar moeilijk te zien, ren ren ren naar links…..de skeletten worden wakker, maar blijf niet staan om met ze te vechten. Ren naar de hoofddeur en ga er door en je bent dit level veilig, maar zonder potions uit.

Moeilijke manier, maar je krijgt dan wel de potion uit dit level: Van uit het level start: ga rechts en doe een running jump vanaf de rand. Hou je SHIFT ingedrukt, MAAR TREK JEZELF NIET OMHOOG….Laat je 3 levels naar beneden vallen tot op de volgende richel. Je zal wat schade oplopen, maar dat is niet erg. Ga rechts, 1 level omhoog en weer rechts. Spring recht bij de rand om de spikes te vermijden. Drink de Minor Potion, dan doe je een Hanging Drop van de rand 2 levels naar beneden. Ga weer rechts, spring rechts en naar beneden om de spikes te ontlopen. Om van af hier bij de potion te komen ga je nu rechts. Activeer de vloer switch en ga zo dicht mogelijk tot bij de deur. Als deze op nekhoogte is spring je vooruit, doe 1 running stap, drink de potion en terwijl je staat te drinken druk je op je turn-toest. Spring dan meteen terug voordat die deur zich weer sluit. Als je het niet red voordat die deur sluit, is het afgelopen voor je. Ga links, hang-drop 2 levels, loop dan naar links de rand af terwijl je SHIFT ingedrukt houd, zodat je niet door de pijlenval geraakt wordt. Trek jezelf omhoog, ga links naar de rand en hang-drop 2 levels. Je kunt nu de skelet bevechten, of gelijk nogmaals 3 levels naar beneden hang-droppen (Sorry voor mijn verschrikkelijke vertaling) naar de hoofduitgang. Ren rechts naar het einde, 1 level omhoog om daar de deur switch te activeren, welke verborgen zit aan de rechter zijde), spring weer naar beneden en REN REN REN naar links. Ook nu worden de skeletten wakker, maar ook nu ren jij door de nu geopende deur dit level uit en naar:

Level 5: Dit level heeft verschillende gebieden:

5.1:

Ga rechts, omhoog en over de "berg" (vermijd de spikes) en bevecht de skelet. Je duwt hem of de lava in of hij gaat weer slapen. Spring dan over de lava, ga 1 level omhoog waar dat kan, en ga naar rechts. Je activeert een pijlval, maar sommige dingen zijn nu eenmaal niet te voorkomen. Je kunt het volgende proberen om niet door de pijl geraakt te worden: ga sluipen en spring dan vooruit (dus toets 2 en 6)…..de pijl zou dan OVER je hoofd heen moeten gaan en er niet dwars door. Spring over het gat en ga door de twee deuren. Ren naar rechts en stop niet, maar moet je wel stoppen, stop dan op die losse tegel zodat je naar beneden valt en de pijlen over je heen gaan. Laat je 1 level vallen naar de magic carpet. GA NOG NIET OP HET KLEEDJE ZITTEN!!! Je moet eerst het rooster er boven open maken. Ga dus eerst naar rechts, 1 level naar boven, rechts naar de rand. Laat je 1 naar beneden vallen, ga naar de rand en spring met SHIFT naar rechts, pak de Minor Potion. Ga naar de linker rand en spring links en naar beneden (2 levels). Ga naar de rechter rand en spring rechts en naar beneden 1 level en pak nogmaals een minor potion, ga naar de linker rand, spring links 1 level naar beneden. Hang-Drop 2 levels, spring rechts. Ga rechts en activeer een vloer switch en ga door de deur, spring over de put en als je land blijf rennen om de pijlen te vermijden, omhoog en over de lava, nog steeds rechts gaande, naar het einde.

5.2: SAVE eerst:

Ga 4 levels omhoog, spring naar de rechter zijde of de spleet en schop daar die los zittende tegel naar beneden. Deze zal op een switch terecht komen en hierdoor zal er, links, een deur open gaan. Je kan nu 4 levels omhoog gaan (of 6 levels als je meer minor potions nodig hebt….er zijn er daar 2, als je die tegel naar beneden hebt gesmeten) ga dan links naar het skelet op de brug….zie hiervoor 5.3……je krijgt dan niet de Major Potion. Om deze Major potion te pakken, spring je naar de linker zijde van de spleet, loop dan naar links tot vlak voor de rand van het scherm, en spring. Er zijn 3 vloer switches. DE twee op jou level zijn niet belangrijk, maar de switch onder de los zittende vloer tegel moet wel worden geactiveerd, dus schop die tegel naar beneden. Ga naar de rand, links, spring met SHIFT ingedrukt naar beneden, trek jezelf omhoog aan de overzijde.

5.3: Het Skelet, SAVE:

Als je strenght nodig hebt, moet je nu die los zittende tegel in het plafond er uit halen door een paar maal op en neer te springen en dan omhoog te gaan. Er zijn daar boven 2 potions. Ga daarna naar links en activeer een vloer switch. Je eindigt bij een wrakke brug met een kwaadaardige skelet erop. Je kunt deze niet verslaan en hij wil ook niet meer in slaap vallen, dus je moet hem bezig houden tot dat de brug in stort. Lastig….Vecht je een weg LANGS hem heen, draai dan om en blijf hem dan bevechten….ren niet weg want dan rent skeletje terug naar de vloer switch en sluit hij die deur, voor je. Dus met je voet net op de rand van het 4e brug paneel (het 4e stuk hout) doe je gewoon de block/slash beweging. Het voordeel van deze beweging is dat je voet dan beweegt en dus op de rand van die 4e brug paneel blijft staan. De brug schijnt sneller in een te storten als jij een beetje voor/achteruit beweegt over de scheur tussen de 2e en 3e tegel. Als de brug uiteindelijk begint in te storten, ZODRA JE ZIET DAT DE MEEST RECHTER TEGEL BEGINT TE VALLEN, druk je op SHIFT en draai je naar links, laat je zwaard maar, die valt naar beneden. Trek jezelf daarna omhoog en ga links en pak de Minor Potion. Spring over de pijlval, over het gat en ga omhoog 1 level. Goed, je bent dus je zwaard kwijt dus je wilt nu geen ontmoeting met dat skelet op het volgende scherm, dus zodra je jezelf hebt omhoog getrokken begin je naar links te rennen, spring over de kloof, je wordt weliswaar geraakt door een pijl, maar dat is niet zo erg, aan de overzijde hou je op met rennen en ga je LANGZAAM verder naar het volgende scherm…..activeer de switch, hang-drop 2 levels en ga je op het KLEEDJE zitten.

Level 6: 1 minor Potion:

Ga links en laat de switch maar zitten. Ga naar de 2e tegel van de rand en spring over de laatste tegel, Je hebt die losse tegel later nog nodig. Kruip, links, door de tunnel en pak aan de andere zijde, het zwaard op. Ga links naar de muur en dan 1 level omhoog, spring door de plafond tegels en ga nog 1 level verder omhoog. Dood dat vliegende hoofd, ga door nog 2 plafond tegels en klim verder 4 levels omhoog. Spring meteen (of rechts) over het gat en ga dan voorzichtig naar rechts naar het volgende scherm. Nu je weet waar de rand is, neem je een ren en spring je over de kloof. Drink de Major Potion en doe dan een Hanging Drop…..als je in het begin van dit level, de 1e los zittende tegel op zijn plek hebt gelaten, zal deze val je niet doden. Je bent nu terug in de tunnel. Kruip er, links, door heen en ga dan 10 verdiepingen omhoog. Boven aan, ga links naar de rand, val naar beneden en dood het vliegende hoofd, ga dan door één van de twee deuren. Hoe nu het volgende level er uit zal zien, is afhankelijk van welke van deze 2 deuren je door gaat.

Level 7: 1 Major potion ongeacht welke deur je door kwam.

Door de RECHTER deur binnen gekomen: Ga links naar de tunnel. Om de Major Potion te pakken ga je door deze tunnel. Spring omhoog en weer omlaag om de vloer tegels los te maken, ga dan 1 level omlaag. Dood het vliegende hoofd en ga verder tot dat je bij die potion komt, pak deze en ga terug omhoog naar de tunnel en er door. Ga dan 1 level verder naar boven en dan, links, door het hek. Ga onder de slicer door, 1 level omlaag en dood het hoofd. ******Ga links, 1 level omhoog, drink een Minor Potion en ga nog 2 levels verder omhoog. Ren naar rechts en spring net bij de rand met SHIFT. Trek jezelf dan weer omhoog, pak de Minor Potion, maak de tegels los en ga verder nog 1 level omhoog. Ga rechts, dood 2 slangen en ga onderdoor bij de slicer. Ga 2 levels naar beneden, dood 2 slangen en pak een Minor Potion als je deze nodig hebt. Zoniet, ga dan 1 level omhoog, dood het hoofd en er is hier weer een Minor Potion te vinden, ga verder 4 levels omhoog. Ga naar links, dood hoofd, weer links en naar boven en over het hek die je niet kunt openen. Dood slang en neem links, een running jump over het gat. (dit is 2 vloeren hoger makkelijker). Ren naar links en ga door de tunnel, ga 2 levels naar beneden, neem een running jump rechts, ga rechts naar de slicer en kruip eronder door (probeer er maar niet overheen te gaan). Activeer de switch en ga dan naar links en blaas de boel op..

Als je via de linker deur binnen bent gekomen: spring door het los zittende paneel naar beneden; ga dan rechts, naar beneden, dood slang, ga links en naar beneden, dood hoofd en ga nog 2 levels naar beneden, drink Minor Potion. Maak de plafond tegel los en ga 1 level omhoog. Dood het vliegende hoofd, drink Major Potion, ga 2 levels terug naar onderen. Ga rechts en vanaf hier is dit level hetzelfde als vanaf ***** hier boven bij de rechterdeur.

Level 8: 1 Major Potion.

8.1:Dood slang. Ga links en 2 levels naar onderen en laat je dan voorzichtig nog 1levelnaar onderen vallen d.m.v een hanging drop. Zorg ervoor dat je die losse vloer tegel op de 3e richel niet naar beneden schopt. Hang Drop naar beneden 2 levels, raak niet de vloer switch en spring links en naar beneden. Ga, links, door hek, ga 1 level naar beneden en dood het hoofd. Ga links, 1 level omhoog en spring 1* op en neer om 2 losse vloertegels te verwijderen. Om bij de Major Potion te geraken, Ga 3 levels naar onderen. Ga naar rechts tot aan een gesloten hek. Ga 1 level omhoog en sla het paneel neer op de switch van het hek onder je. Ga terug naar onderen en door het nu geopende hekwerk, onder de slicer door, kruip door de tunnel, dood het hoofd, spring over de switch en pak de potion. Ge terug de weg die je kwam tot door het hek. GA NU dan 2 levels omhoog en ga dan naar de kolom, naast de switch en ga er rechts van naar de rand. Spring links met SHIFT en trek jezelf dan omhoog op de 2e kolom. Klim terug naar waar je was en spring naar links van het gat.

8.2: (save) Ga links, val 1 level naar onderen, dood 2 slangetjes en pak de Minor Potion. Ga links en dood hoofd voordat je ONDER de slicer doorgaat. Ga 1 level omhoog, dood nogmaals hoofd, ga links naar einde en omhoog naar de ruïne. Pak het zwaard, het is van je pappie geweest.

8.3: Save. Spring over de poel; ga links en over 3 schermen (steeds maar links) met vliegende hoofden en ga dan door de hoofdpoort naar:

Level 9:

Ga links, dood hoofd, spring links en ga 1 level naar beneden. Dood slang, ga links over de volgende 2 schermen met elk 1 hoofd, ga onder de slicer door, ga naar volgend scherm, dood 2 hoofdjes. Ga daarna 1 scherm naar links en bemerk het Paarden Beeld. Je MOET op dat Paard landen, dus, ga helemaal terug naar rechts waar je daarstraks de slang doodde. Ga hier 2 levels omhoog en ren links over de los zittende tegel. Als je op het volgende scherm komt, stop je en kom je even op adem. DAN: REN EN SPRING, REN EN SHIFT-JUMP over de volgende twee secties/ Trek je omhoog. SHIFT-JUMP weer naar links; trek jezelf op. Ga naar de rand., links en SPRING. STOP. NU doe je een running jump, links om op de rug van het paard te landen.

Level 10: 1 Major Potion:

Ren naar rechts en dood 2 vogelmannetjes, ga 1 level hoger en pak de Minor Potion. Spring over het gat naar de beelden en laat de los zittende tegel vallen om er de bewaker eronder te vermorzelen. Spring dan door het gat naar dat level onder je en ga naar links. Nu voor de Major Potion: (wil je dit niet doen, doe dan hier gewoon een 3 levels Hanging drop naar onderen en ga verder met de met ***** gemerkte deel hieronder.): Neem een runnig jump links en trek je zelf omhoog. Loop 2 stappen naar links, spring over de spikes, dood de twee vogeltjesmannekes. Ren naar links. Er verschijnt een vogelmannetje van rechts (achter je), maar deze zal stil houden en blijven staan als jij je omdraait en hem even strak aankijkt en gelijk je zwaard trekt. Hij denkt er even over na…..jij gaat dan meteen, met getrokken zwaard, naar links van het scherm en vandaar steek je onverhoeds de vogelaar je zwaard in zijn ribben. Goed, dat is ook weer gebeurd, kruip onder de slicer door en val 1 level naar onderen, spring rechts over de spikes. Ga naar links, 1 level omhoog (achter de beelden) en bemerk dat het hek gesloten is. De switcht hiervoor vindt je op het volgende scherm en dan rechts. Dus: Dood de 2 vogeltjes, en ga dan naar rechts van de derde vogelman en dan snel achteruit tegen de muur op het volgende scherm. NU dood je deze vogelaar, maar zorg ervoor dat hij dood op de switch valt. Ga links en stap, voorzichtig naar de spikes en ga dan 1 level omhoog, ga dan links en pak de Major Potion. Ga rechts en terug naar waar je die laatste vogelman doodde. Ga hier omhoog, rechts en hang drop 2 levels naar beneden. Dood de vogelman, ga rechts en onder de slicer door, ga 1 level omhoog en spring door het hek en over de spikes.

***** Dood de vogelman en ga 1 scherm naar rechts, pak de potion ga nogmaals naar rechts en onder de slicer door. Maak je geen zorgen over die vogelman welke achter je aan komt rennen…..hij stopt voor de slicer! Ga rechts naar het eind, dood de vogelman en drink hier een minor potion. Ga 2 levels omhoog en dan links. De eerste kloof is moeilijk door de slicer meteen aan de overzijde. Dus: ga net niet helemaal voor de rand staan, doe dan een SHIFT-JUMP naar de overzijde, trek je zelf op, doe 1 kleine stap voorwaarts en kruip onder de slicer door. Ga verder naar links naar het hek, ga er onder door, kruip ook weer onder de slicer door en ga 1 level omhoog. Je zult de switch voor de hoofddeur activeren. Loop, voorzichtig, naar links naar de spikes. Klim 1 vloer hoger en je bent terug op het punt waar je in het begin van dit level die tegel op de kop van de bewaker liet vallen. Dus ga hier nu naar links, 3 levels naar beneden, ga rechts, dood vogeljongeman en ga onder de slicer door. Als je bij het eind komt, ga je 4 levels naar omhoog, trek je zwaard en ga verder naar links. Verwijder de 3 vogelmannekes (wordt er even niet goed van) uit dit spel en run/jump over 2 kloven naar de hoofd poort dit level uit.

Level 11: 1 Major Potion:

11.1:Ga links en dan 3 levels omhoog. Weer naar links en 1 level op, neem TWEE STAPPEN NAAR LINKS om de spikes te vermijden, 1 level op. Spring 3 maal op en neer om de plafond tegel uit het plafond te "koppen" en ga dan nogmaals 1 omhoog door dat plafond gat. Spring naar links, activeer switch en spring naar rechts. Ga rechts door het hek, maar wel graag een beetje snel want hekje gaat ook weer dicht. (ik wordt geloof ik een beetje melig van dit spel, vond prince 3d ook al niks) Neem een running jump naar rechts en klim dan op het hoogst mogelijke level die je kunt bereiken. Ga dan rechts. Haal de plafond tegel uit plafond en klim snel door het plafond gat 12 level op naar het hek. Spring dan TWEE maal om nog een plafond tegel te verwijderen en zorg ervoor dat je ermee naar RECHTS valt. De tegel zal dan op een switch vallen waardoor het hek weer dicht gaat. Doe 1 stap naar rechts, spring rechts en pak de Major Potion. Ga links 1 level omhoog, spring links en omhoog en weer terug door het hek. Spring naar links van de spleet en ga3 levels omhoog. In het volgende deel wordt je juiste timing van groot belang: Zie je die switch, net voor de slicer? Activeer deze en dan RUN-JUMP-RUN-RUN-SHIFT-JUMP links over het volgende gast en trek jezelf omhoog voordat het hek weer dicht gaat.

11.2: SAVE: Ga 4 levels omhoog (haal op level 3 de vloer tegel eruit) en ga dan rechts naar de laatste tegel voor de rand. Timing is weer van belang hier: Zonder aarzelen tussen de volgende gebeurtenissen: doe 2 stappen vooruit, draai en hang drop naar de beelden beneden je. Spring, links, 1 stap vooruit, weer springen en dan OF springen OF herhaaldelijk links drukken om onder het zich al sluitende hek uit te komen. Er is hier een minor potion te pakken, maar als je strength nog vol is, laat maar. Ren naar links naar het volgende scherm, dood 4 (ja maar liefst 4) vogeltjesmannekes en ga dan 3 levels omhoog. Pak de Minor Potion. Ga rechts naar het eind, 1level omhoog, haal een plafond tegel eruit en ga nog 1 level omhoog. Ren naar rechts, activeer de vloer switch, ren naar links en spring over gat, trek je 1 level omhoog, trek zwaard en ga verder naar het volgende scherm en ga daar onder het hek door voordat deze sluit. Dood vogelman. Vermijd de valdeur (deze kun je vinden door op en neer te springen) en spring naar de overzijde. Ga 1 level omhoog en maak dan de MEEST LINKER (EN ALLEEN DEZE) plafond tegel uit het plafond los. (als je de rechter tegel doet, zal deze vallen op de switch van het hek en krijg je geen tweede kans) Ga 1 level omhoog, spring links over die losse tegel en kruip onder de slicer door. Ga rechts, 3 levels omhoog (d.m.v plafond tegel), ga rechts en spring over de eerste kloof, ga dan via de tweede naar beneden. Spring op en neer om de plafond tegel aan de anderezijde van het scherm, weg te krijgen, ga dan 2 vloeren omhoog, rechts en hang drop. Onmiddellijk ren je daarna naar rechts en laat je jezelf door het gat in de vloer naar beneden vallen, VOORDAT DIE GROTE PLETTER je te pakken neemt! Ren naar links, spring over gat, onder de slicer door, doe 1stap vooruit en spring naar het gat zodat je die losse tegel niet raakt. Ga dan 2 levels naar onderen, spring rechts en ren door het hek (spring over de switch voor je) en ga het level uit door de deur.

Level 12: Er zijn veel verschillende wegen door level 12, maar ga eerst naar rechts en activeer de switch, spring links en ga onder het eerste hek door. Van af hier kun je diverse wegen nemen:

Plan A voor dit level:

12.1. Als je de Major Potion wilt gaan halen: Ga 2 levels omhoog en dan naar links. Als je komt bij het gat achter de vogelman ga je weer 1 level omhoog, spring je naar beneden naar die vogelman en sla hem van de richel af de diepte in. Hij sterft gelukkig terwijl ie neerkomt op een, voor jouw, zeer belangrijke switch. Spring naar de rechter kant en spring dan 3* op en neer om een paar tegels neer te halen aan de andere zijde (waar die vogelman was). Deze vallende tegels activeren een andere belangrijke switch. Ga 1 level omhoog. Spring op en neer 3* om nogmaals een tegel los te maken. Weer een switch geactiveerd. Bemerk er links boven van je, er 4 hekken op een rij zijn. Er zouden er nu 3 open moeten zijn. Om de vierde te openen ga je 2 levels omhoog en schud je een laatste tegel los. Ga dan weer 1 level naar onderen en neem een running jump naar de overzijde en ga onder de 4 hekken door.

12.2 SAVE: Neem een running jump, links. Spring nogmaals naar links maar zorg ervoor om NIET die losse tegel te laten vallen want deze heb je zo meteen nodig. Drink de Major Potion. Neem een running jump-shift naar rechts, dan 2 levels naar beneden en ga naar rechts. Ga weer 2 levels omhoog tot waar je de vogelman doodde en ga rechts tot bij het gat. Haal de plafond tegel uit het plafond en ga dan omhoog. Ren naar rechts en als je bij het eind komt draai je ONMIDDELLIJK om terwijl je op je SHIFT toets drukt en dan trek je jezelf weer omhoog. Je kan ook het volgende doen: Spring gewoon op en neer om de vloer tegel te laten vallen. Ga terug naar links en naar beneden. Ga links naar de rand, klim 2 levels omhoog en ga naar rechts, voorzichtig. Spring naar/over het valluik en ga onder de hekken door en dan naar rechts. Het volgende is een beetje moeilijk: Je moet PRECIES JUIST SPRINGEN!!!! SPRING NIET TE VROEG!!! Running jump over het gat maar HOU NU NIET SHIFT INGEDRUKT, als je van de rand springt zou je nu moeten landen, rechts onder het hek aan de overzijde. Onmiddellijk REN 1* vooruit voor dat het hek naar beneden komt gedenderd.

12.3:Ga helemaal naar links en dan running jump naar links. Als het vlammende zwaard je aanvalt, ga je snel naar de rechter zijde ervan, steek jou zwaard weg en RUN LIKE HELL naar rechts. Spring over het gat en vanaf hier kun je weer diverse kanten op.

12.3.1:Neem onmiddellijk een running jump-shift links vanaf ongeveer 1 tegel vanaf de rand. Trek jezelf omhoog en ga onder het hek door voordat deze sluit. Ga vooruit en naar beneden terwijl je dus de hoofdswitch activeert, doe een hanging drop naar 2 levels naar beneden. ***** Ga rechts en ga over verschillende schermen met vogelmannetjes en slicers totdat je het einde bereikt. Ga dan 3 levels omhoog, haal de plafond tegel uit plafond, ga 1 level omhoog, ga rechts naar waar je de 1e vogelman hebt gedood, ga 2 levels omhoog, weer rechts, 2 levels naar beneden bij het eerste gat en dan rechts door het hek Ren nog 1 scherm naar rechts en ga door de hoofddeur het level uit.

12.3.2:Ga rechts. Spring over het gat en sla de vogelman rechts van de richel. Deze valt op een deur switch en er gaat dan een deur open. Ga 2 levels naar beneden en spring rechts, door het hek, over de spikes welke je helaas niet kunt zien vanaf dit scherm. Kijk uit want de3e tegel van links laat het hek weer neer, dus stap daar niet op. De 4e tegel opent het hoofd hek/deur. Dus stap op deze 4e tegel en ga dan naar de scheur tussen de 4e en de 5e tegel en spring naar links. Loop voorzichtig naar de spikes, ga 1 level omhoog en door het hek. Nogmaals 1 level omhoog, links, val 2 levels naar onderen, ga links en volg dan verder 12.3.1 van af de *****

12.3.3:Volg 12.3.2 maar als je er dan niet in slaagt om de vogelman van de richel te rammen is er nog niks verloren. Ga naar beneden naar de switch, welke die vogelman in zijn val ZOU hebben geactiveerd. Nu moet jij deze switch dus activeren en dan, rechts, door het hek rennen. Bemerk de vloer switches.

Activeer de 2e (4e tegel van links) deze opent de poort naar buiten. Ga dan 1 scherm naar rechts. Drink de groene potion. Er zal een klein kereltje verschijnen en deze zal door de gesloten hek, rechts, rennen en zo een switch activeren aan de andere kant. Deze switch zal, tijdelijk, het hek achter je openen. Dus REN REN REN REN REN naar links en stop NET voor de 4e tegel. Spring er over heen, doe 2 stappen naar de spikes en klim omhoog en voorbij het hek voordat ie sluit. Ga links, omhoog, links naar beneden, links en volg dan 12.3.1 verder vanaf ****

Plan B voor level 12: Als je de potion niet wilt hebben, dan is dit level simpel. Nadat je dan door de eerste hek bent gegaan, spring je links en ga je 1 level naar beneden. Neem een running shift-jump, "vang" het verst verwijderde paneel en val naar beneden. Ga door het hek en ga naar rechts naar het eind. Nu kun je OF 3 levels omhoog en dan plan 12.3.2 uitvoeren, OF, 2 levels omhoog gaan en dan naar rechts, 2 naar beneden, switchje activeren, 1 level omhoog, naar rechtsspringen en dan plan 12.3.3 verder volgen.

Level 13: 1 Major Potion:

13.1: de moeilijke weg: Ga links onder de slicer door, links en spring over het gat. Dood vogelman en blijf dan naar links gaan en vogeltjes dodend totdat je bij de volgende kloof komt. **** Spring over de kloof, ren dan naar links naar het volgende scherm. Er verschijnt een vogeltjesmannetje (melig hé) van rechts. Als je kunt, lok deze dan naar rechts en dood hem rechts van de rand van de kloof zodat ie valt op een switch. Kun je dat niet voor elkaar krijgen, dan wordt het wat moeilijker. Activeer de switch en ren naar links, ga naar boven, ren naar links en spring over het gat met SHIFT en trek je omhoog en ga door het hek voordat deze weer dicht klapt. HINT: vooruit SPRINGEN gaat sneller dan vooruit RENNEN.

13.1 De laffe manier: Ga naar links en onder de slicer door, weer links en hanging drop door het gat. Spring rechts en val door het gat 2 vloeren naar onderen, ga dan naar links totdat je omhoog kan. Ga dus omhoog en voeg je in de moeilijke weg van af **** en volg deze beschrijving dan verder.

13.2 save: Ga links, dood en dood en dood, ga nogmaals links en dood doodt (gaap) dood (gaap) maar je kunt ook gewoon je zwaard in de schede houden en ren ren (gaap) ren ren (gaap), naar links, spring over het gat en laaf je dorst aan een Major Potion. Ga links naar de VLAM. LAAT JE VERMOORDEN DOOR DE VOGELMAN!!! Dan, als je de mededeling krijgt op het scherm dat je de SPATIEBALK MOET INDRUKKEN…..DOE DAT DAN NIET……MAAR KIJK….KIJK….en KIJK

Level 14: geen potion: kort en snel level. Ga naar de rechter zijde van de toren, hang drop (hou SHIFT vast terwijl je valt), grijp de richel vast en trek jezelf omhoog.

Level 15: Zoveel potions als je kunt verteren.

Dit is het laatste level.

Je bent op een SCHAAKBORD. Als je potions nodig hebt: JE HEBT 11 van die drankjes nodig om dit level, en dus dit spel, te beëindigen! Ga links en hang drop 1 links naar beneden, ga dan naar rechts en nog 2 levels naar beneden. Dood de mannen. Als deze doodgaan veranderen zij vaak in POTIONS, soms Minor, soms Major Potions. Drink tot dat je 11 hebt.

Vanaf het schaakbord: Ga rechts en spring over 2 gaten. Je zou nu in de CRYSTAL ROOM moeten zijn met 4 SCHADUWEN….verander je zelf nu in een schaduw om die 4 schaduwen (verwarrend… niet) te kunnen vermoorden (draai naar links, dan rechts, dan weer links, dan weer rechts….net zo lang tot jouw schaduw zich "scheidt" Dit kost je strenght potions, je moet er 3 over houden. Als je genoeg potions had zou je nu blauw moeten vlammen. Dood 3 van de schaduwen. De 4e zal verdwijnen. Ga naar het bovenste platform en trek je omhoog naar het volgende level. **** Dit is een vreemd level, vol met optische illusies. Neem even de tijd om jezelf vertrouwd te doen geraken met dit level…..het perspectief is hier helemaal foute boel.

Nu JAFAR doden: van waar je startte, ga 1 stap naar rechts, trek je omhoog, ga 1 rennende stap naar rechts, trek je omhoog, ren naar rechts, spring over het gat en spring aan het eind 1 level naar beneden. Ren naar links, 1 level naar beneden, weer links (je zou nu achter JAFFAR aan moeten rennen), spring over het gat. Neem 1 loop stap naar links. Je zou nu weer terug op je start punt moeten zijn. Herhaal dit gehele proces nogmaals en dan zou je PRECIES ACHTER JAFFAR moeten staan. Als hij zichzelf omhoog trekt (waar jij was op het punt gemerkt met**** hier boven) TREK jij ook jezelf omhoog , rechts van hem en DRUK JE OP JE 0 (NUL) toets waardoor je VUURBALLEN afvuurt welke JAFFAR vlammend naar de eeuwige jachtvelden stuurt.

THE END.

Wel, dat was het dan weer: Heb het zo goed als ik kon vertaalt, maar ongetwijfeld staan er wat foutjes in of is één en ander nog niet duidelijk. Helaas weet ik geheel niks van het spel, dus je hoeft mij er niks over te vragen. Misschien kun je zelf verbeteringen aan brengen en mij deze dan mailen via: mfl.koot@hetnet.nl

Louis Koot:

Louis Walkthrough Site op: http://home.hetnet.nl/~koo1